Miért éri meg diákmunkát vállalni?

Mert akkor is jó alternatíva, ha magad akarod megvalósítani az álmaidat, és akkor is, ha fontos számodra a karriered, és tapasztalatot akarsz szerezni a munka világában. Ha diák vagy, biztosan elgondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha nem a szülőktől kellene pénzt kérned. Ugye tetszene, ha kedved szerint megtehetnéd, hogy lecseréld a telefonod, vagy megcsináltasd a jogsit, elutazhass a haverokkal egy külföldi bulis hétvégére, vagy szimplán csak elmehess a moziba egy jó filmre? Nincs más lehetőség, munkát kell keresned. Mégpedig olyat, amit iskolai elfoglaltságod mellett is könnyedén végezhetsz. Az pedig nem más, mint a diákmunka.

Íme néhány érv, amely a diákmunka mellett szól:

Órarendhez igazítható munkavégzés

Ha csatlakozol egy Iskolaszövetkezethez, órarendhez is igazítható, változatos munkákkal találkozhatsz – nem kell minden nap böngészned az állásajánlatokat, hanem csak választanod kell a felkínált munkalehetőségek közül. Munkavégzési kötelezettség nincs, csak azt a munkát kell elvállalnod, amely neked is megfelelő. Jól hangzik, nem?

Változatos feladatok

Hosszú távú és könnyen elérhető alkalmi munkalehetőségek közül választhatsz, legyen szó akár egyszerűbb, szaktudást nem igénylő, akár meghatározott területen végezhető speciális feladatokról. Diákmunkásként már tanulmányaid alatt szakmai gyakorlatra és munkatapasztalatra tehetsz szert.

Gyakorlati hely

Iskolaszövetkezeti tagként lehetőséged van akár a szakmai gyakorlatod letöltésére is. Ha a munkáltatódat elfogadja az iskolád gyakorlati helyként, még fizetést is kapsz a kötelező gyakorlati idő alatt.

Karrier

Ha diákmunkásként dolgozol, megkönnyíted a későbbi elhelyezkedésed, és az iskola végeztével önéletrajzodban már feltüntethetsz néhány céget, ahol gyakorlati tapasztalatot szereztél. Ezzel megteheted az első lépést leendő karriered felé, hiszen lehetőséged adódik arra, hogy elméleti tudásodat átültesd a gyakorlatba a szakirányodhoz kapcsolódó munkafeladatok elvégzése során. De akár az is előfordulhat, hogy már diákmunkásként megismered a jövőbeni munkaadódat is.

Jövedelem

Iskolaszövetkezeti tagként magasabb fizetést kaphatsz, mint más foglalkoztatási formák esetében, mert így jóval kedvezőbb adózási lehetőségekkel élhetsz. Akár 20-30%-al is többet kereshetsz, mint egy főállású munkavállaló.

Fontosnak tartod a felsorolt szempontokat? Szeretnél Te is diákmunkát vállalni?

Akkor már csak egy megbízható Iskolaszövetkezetre van szükséged!

Tedd meg az első lépést a jövőd felé, és tudd meg, hogy miért érdemes a Diákmunka Központon keresztül munkát vállalnod!>>

.