Miért éri meg diákokat foglalkoztatni?

A válasz egyszerű: mert költségmegtakarítást érhet el már az első munkanap után!

Kiknek ajánljuk?

A diákmunka szolgáltatást azon cégek és vállalkozók részére ajánljuk, akik egyszerűen, gyorsan és olcsón szeretnék megoldani a foglalkoztatással kapcsolatos feladatokat. Akik nem szeretnének hirdetéseket feladni és nincs idejük napokat meghallgatásokkal tölteni, hogy megtalálják a megfelelő munkaerőt.

Milyen előnyöket foglal magába?

Amennyiben diákokat foglalkoztat, a kiválasztás nem az Ön gondja, nem kell hirdetéseket feladnia, interjúztatnia, és nem kell papírmunkával pazarolnia az idejét. Ráadásul nem kell felvennie egy állandó alkalmazottat abban az esetben, ha csak néhány napot igénybe vevő részfeladatok elvégzésére van szükség, és csak a ledolgozott munkaórára eső bért kell kifizetnie.
A munkáltatói jogokat az Iskolaszövetkezet gyakorolja, így felszabadíthatja az adminisztratív munkatársai munkaidejének nagy részét. Diákok foglalkoztatása esetén mentesülhet a következő munkajogi huzavonáktól:
– nem Önnek kell adminisztrálni az állományba vételt;
– nem kell eljárnia a különféle hivataloknál;
– nem kell azon gondolkodnia, hogy kivel pótolja a megbetegedett munkavállalót;
– nem kell táppénzt fizetnie;
– nem kell aggódnia a nyári szabadságolások miatt;
– nem kell magyarázkodnia, ha valami miatt nem felel meg a diák, hanem egyszerűen kérhet egy másik diákot;
– és végül – de nem utolsó sorban – nem kell végkielégítést fizetnie, ha nem kívánja tovább foglalkoztatni.
A diákok alkalmazása azonnali megoldást nyújt hirtelen fellépő többletfeladatok esetében, emellett egyszerűen, gyorsan bevethető és számíthat a megbízható, precíz munkavégzésre.

Hatékonyabb működés, de hogyan?

Megbízható diákmunkaerő alkalmazásával hatékonyabbá teheti cége termelését, miközben csökkentheti a költségeket, hiszen minden egyes diákmunkás foglalkoztatása már az első munkanap után nyereséget hozhat Önnek. Ha Ön sem szeretné az időt pocsékolni az új kollégák betanításával, a lehető legjobb döntést hozhatja a diákok foglalkoztatásával. Fiatal, dinamikus, egyszerűen és gyorsan tanítható lelkes dolgozók fogják elősegíteni cége hatékonyabb működését. Gondoljon bele milyen érzés lehet, ha még olyan dolgokért sem kell idegeskednie, hogy pontosan érkezik-e a munkavállaló, vagy hogy megfelelően végzi-e a munkáját. Mindez ugyanis a Szövetkezet felelőssége.

Akár 30% megtakarítás

A diákok alkalmazásával a cégek bérköltségei jelentősen csökkennek, az elszámolható költségek volumene pedig növekszik. Napjainkban kiemelten fontos a bérkeret szinten tartása. Ebben nyújt segítséget a diákfoglalkoztatás, hiszen ez esetben nem cégének kell a dolgozók után foglalkoztatási járulékokat fizetni. Nincs kötelező TB-, egészség biztosítási-, munkaerő piaci járulék, nyugdíjbiztosítási alap! Ez olyan költségmegtakarítást eredményezhet, amelyet átcsoportosíthat olyan fontos területekre, amelyeket eddig elhanyagolt pénz hiányában. Az Iskolaszövetkezet szerződéses jogviszonyt létesít Megbízóival, így a foglalkoztatás költségszámlaként jelentkezik a havi kiadások között.

Működtesse cégét Ön is hatékonyabban a foglalkoztatási kiadásai csökkentése mellett! Alkalmazzon diák munkaerőt!

Miért érdemes a Diákmunka Központ szolgáltatásait választania? >>