Miért vállaljak diákmunkát?

5 ok, amire Te is gondolnál, és 1 amire Te sem…

Ha feltenném Neked ezt a kérdést, Te mit válaszolnál?

–          Hogy pénzt keressek?
–          Hogy barátot vagy barátnőt találjak?
–          Hogy hasznosan töltsem a szabadidőmet?
–          Hogy abba hagyják a szüleim a cseszegetésemet?
–          Hogy meg tudjam vásárolni az új telefonomat?

Elsőre általában ezek a válaszok jutnak mindenki eszébe. Azonban van még egy ok, ami véleményem szerint akár előbbre is sorolható a többi ötnél. Hogy miért?

–          mert nagyobb haszonnal bír mint bármi más,
–          mert alapvetően befolyásolhatja a jövődet,
–          mert ekkora segítőkezet nem sokszor kaphatsz,
–          mert ha nem élsz vele, a többiek megelőznek,
–          mert ennek birtokában magabiztosabbá válsz.

Ugye milyen fontos dolgok ezek? A felsorolt előnyök birtokában az elvégzett tanulmányaidat egy olyan plusszal egészíted ki, ami egészen biztosan kiemel a pályakezdők sorából. Állásinterjúkon ezzel a plusszal fogsz megelőzni mindenkit, hiszen Te birtokában leszel egy olyan bekezdésnek az önéletrajzodban, aminek rajtad kívül csak kevesen. Bizonyára Te is találkoztál már, esetleg írtál is már önéletrajzot. Ebben bemutatjuk eddigi életünket, tanulmányainkat, képességeinket, szakmai gyakorlatunkat. Már ha van…

Hiszen egy pályakezdőnek, aki most végzett iskolai tanulmányaival, nem nagyon tud szakmai gyakorlatot, munkatapasztalatot megjelölni. Pedig jó volna, nagyon jó volna! Azt tapasztaljuk, hogy a jelen gazdasági helyzetben sokszor nagyobb értéke van a munkatapasztalatnak, a jó proaktív személyiségnek, mint a szakképzettségnek.

Figyelj! Ha diákmunkát vállalsz, azzal munkatapasztalatra teszel szert. Megismerkedsz cégekkel, de ami ennél is fontosabb, cégek ismernek meg Téged! Amikor az iskola elvégzése után elmész az első állásinterjúdra a többi huszonhárom jelentkezővel együtt, de csak Téged fognak ismerősként üdvözölni, a többiek akkor fogják meglátni, hogy Te mekkora előnyre tettél szert azzal, hogy évekkel korábban diákmunkát vállaltál. Lehet, hogy most mérnöknek, vagy logisztikusnak jelentkeztél, de ha diákként pont ennél a cégnél dolgoztál, pontosan jelentél meg munkavégzésre, a feladatodat felelősségteljesen láttad el, a munkatársak kedveltek Téged, sokkal nagyobb lesz az esélyed a pozíció megnyerésére mint a többi huszonhárom jelentkezőnek… Érted?

.